Úvod » Pomoc pri pečenie » BIOPAN XXXL hrubostenný hlboký pekáč 46 cm, objem 5700 ml
XXXL hlboký pekáč Biopan®
Max. vonkajšie rozmery: Š 46 x H 28,5 x V 6,5 cm,
max. objem 5700 ml
Nepriľnavý keramický vnútorný povrch BIOPAN® zaistí, že sa potravina neprichytí, nepripáli a neobsahuje žiadne toxické zložky. Jednoduchá údržba, dlhá životnosť.
Hrubostenné prevedenie zaistí, že sa formy a pekáče neskrútia alebo nezdeformujú, ako u bežných slabostenných kovov = dlhá životnosť foriem a pekáčov.
Použitie na všetkých varných plochách: plyn, el.sporák, skolokeramická doska, indukčná doska, halogén, pečenie v rúre (vrátane pokrievky), na vonkajších griloch.
TUK JE NAJLEPŠÍ KAMOŠ!
Nepriľnavosť akéhokoľvek povrchu na pečenie (platí aj pre konkurenčné povrchy) je priamo úmerná obsahu tuku v pečených potravinách.
A) Čím viac tuku v pečených surovinách je, tým menej hrozí, že by sa cesto prichytilo k stenám formy, plechu alebo nádoby.
B) Čím menej tuku je v ceste, tým viac je náchylné na to, že sa k forme prichytí.
Opatrní musíme byť v prípade ľahkých piškótových ciest s menším obsahom tuku. Podobne treba myslieť aj na pizza cesto. Je netučné, a preto je potrebné povrch formy pred pečením potrieť olejom.
V takýchto prípadoch rozhodne odporúčame formu vymazať tukom, pretože tuku (oleja, maslo) v ľahkých cestách je menej.
Tučné cestá a jedlá môžeme bez obáv piecť bez nutnosti vymazávania formy. Uvoľnený tuk z pokrmu sa postará o to, že sa pokrm neprichytí a pokrmy sa dajú ľahko vyklopiť z formy aj bez nutnosti vymazania.
Starostlivosť o tento riad je oveľa jednoduchšia ako v prípade foriem bez nepriľnavej vrstvy. Ľahko sa omýva a udržuje.
Napriek tomu je potrebné mať na pamäti, že:
„TUK je na pečenie NAJLEPŠÍ KÁMOŠ“